Nemme brunede kartofler

Original opskrift: gastromand.dk

Ingredienser:

  • 2 glas glaskartofler
  • 100 gram sukker
  • 25 gram Naturli’ smørblok

Fremgangsmåde:

  1. Fordel sukkeret i et jævnt lag på din stegepande, stil dem på komfuret på svag varme.
  2. Hæld kartoflerne i et dørslag og lad dem dryppe af.
  3. Vent på at sukkeret er smeltet - du skal ikke røre rundt i det.
  4. Når sukkeret er smeltet, putter du 25 gram smørbar fordelt i 3-4 klumper i den smeltede sukkermasse og lader det bruse af.
  5. Put kartoflerne i og lad dem ligge i 5 minutters tid. Karamel-massen skal boble let.
  6. Efter cirka 5 minutter vender du kartoflerne, jeg bruger 2 gafler.
    1. Hvis dine kartofler begynder at eksplodere, har du brugt for høj varme, god fornøjelse med at tørre karamel af vægge, emhætte mv.
  7. Nu burde dine brunkartofler være færdige - men hvis der er nogen steder hvor kartoflerne ikke er brunede, skal du selvfølgelig lige vende den lyse side ned mod sukkeret.

Så nemt er det. Afhængig af hvor karameliserede du kan lide dine brunkartofler, kan du lade dem ligge i panden længere - du kan godt røre rundt nu.

Næringshold per 100g:

Energi: 110 kcal
Kulhydrat: 20.4 g
Fedt: 2.3 g
Protein: 1 g

Last modified: Mon Sep 25 23:09:32 2023